zaterdag 20 maart 2010

LENTE????

't Is bijna niet te geloven......na 1½ dag stralend lenteweer omweert het van jewelste en staan de straten weer blank.

Gelukkig dat het gisteravond droog is gebleven. Ik mocht een tweetal workshops geven op een meidenfestival in Best. Supercool en wat een beregoed idee. Bijna 400 meiden van 12-17 jaar die van alles en nog wat krijgen aangeboden en wat muzikaal opgeluisterd werd door een knallende meidenband van eigen bodem. Van mooie nagels, haarvlechtjes, (nep)tattoos, corsages, armbandjes maken,een prijsvraag van de GGD waarbij die jonge meiden een gekleurde condoom wonnen (en die al blozend in ontvangst namen en daarna meteen in de prullebak gooiden),voetmassages, kleurenanalyse, een schoonheidsbehandeling, hapjes maken, scooter- of squadrijden, fotoshoot en dan de wat serieuzere, leerzame onderwerpen zoals pas op voor loverboys, eetstoornissen en mijn workshop coctails maken, waarin alcoholvoorlichting zat verwerkt, maar dat was de meiden niet verteld! De baby pina colada's, en orange intimicy logen er niet om. Echt lachen, die jonge meiden met een shaker die dan onploft en allerlei derrie van sinasappelsap en bananenprut over de grond en andere meiden, die niet meer bijkwamen van de slappe lach. Ga dan nog maar eens een serieus verhaal vertellen, zeker wanneer blijkt dat de videorecorder uit de kast blijkt te zijn verdwenen en de snel gezocht Wii mijn DVD niet pakt.....

Al met al een leuke manier om jongeren te bereiken en wat een leuk initiatief van de Gemeente Best om een dergelijk evenement 2x per jaar te organiseren. Geweldig ook al die jongeren die zich vrijwillig inzetten om andere jonge mensen een leuke avond te bezorgen! En wat de opkomst betreft: die sprak boekdelen... een groot succes. Leuk om aan zoiets via je werk mee te kunnen werken!

1 opmerking:

  1. wat gaaf zeg! Wist niet van het bestaan af. Hoop dat de dames dan toch nog wat wat de NoApo gedachten hebben kunnen oppikken!

    Vanochtend dacht ik ook Lente??? Maar heb gelezen dat het morgen en overmorgen toch spectaculair lenteweer gaat worden....heb mijn wintertruien naar de bovenste plank verkast!!!

    Fijne zondag!

    BeantwoordenVerwijderen